De Compacte Klasse / 2020
Technische Gegevens

Technische gegevens

Operationeel gewicht

1.400 kg

Snelheid

0 - 12 km/h

Lengte met standaardbak

3.330 mm

Breedte

795 - 1.000 mm

Hoogte met veiligheidsdak

2.070 mm

Draaistraal

530 mm

Hefhoogte (draaipunt bak)

2.470 mm

Hefvermogen

1.200 kg

Kieplast recht (palletvork)*

605 - 749 kg

Kieplast recht (bak)*

728 - 871 kg

* conform ISO 8313 (hefarm horizontaal)

 

Standaarduitvoering 2020

3-cilinder-dieselmotor Kubota, watergekoeld, 15 kW (20 pk)

Hydraulische vierwielaandrijving met rijpedaal

Banden 7.00-12 AS, ET+45 incl. omkeerbare velgen

Originele Schäffer-assen

Trommelrem als operationele rem en handrem

Onderhoudsvrij pendel-kniksysteem

Beveiligingssysteem (veiligheidsdak)

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Parallelgeleiding

Extra bedieningseenheid mechanisch bedienbaar, werkhydrauliek 31 l/min

Instelbare stuurkolom

Urenteller, tank- en temperatuurmeter

Hydraulisch snelwisselfrale (U-frame)

Zwaailicht afneembaar

Trekhaak met bout

Contagewicht-tussenplaat 65kg

2020
Meer foto's

Superieur in de kleinste Ruimtes

 

Deze nieuwe generatie Schäffer knikladers combineert als trendsetter voor de toekomst het nieuwste design met de meest geavanceerde techniek en is één van de succesvolste series door hun groot vermogen in tegenstelling tot hun afmetingen. Zij zetten maatstaven in ergonomie, betrouwbaarheid, kracht en lage onderhoudskosten. Door hun zeer goede stabiliteit, flexibiliteit, zichtbaarheid en comfort bieden zij tal van mogelijkheden en dit voor zowel de landbouw, paardensector,tuinbouw,loonwerkers en industrie. Ze kunnen tevens uitgerust worden met een grote waaier aan toebehoren.

Met de trajectafhankelijke - hydrostatische vierwielaandrijving is de bediening van de lader 2027 extreem efficiënt. Het toerental van de dieselmotor wordt door manueel gas te geven of via het gaspedaal ingesteld naargelang de gebruiksomstandigheden. De regeling van rijrichting en snelheid gebeurt door middel van een rijpedaal aan de linkerzijde van de machine. Zo wordt het mogelijk om millimeterprecies, snel en met veel gevoel te manoeuvreren. Tot nu toe werden er in deze klasse eenvoudige tandwielpompen als aandrijving gebruikt. De hydrostaat levert aanzienlijk hogere voortstuwingskrachten en fungeert ook als rem. Bergaf 'loopt' de lader niet meer weg, de mechanische bedrijfsrem wordt ontlast.

Er bestaan nauwelijks andere laders van deze klasse die op het gebied van kracht, wendbaarheid en betrouwbaarheid de compact Klasse van SCH?FFER evenaren. Door hun zeer kompakte bouwwijze voelen ze zich in hun element in de kleinste en moeilijkste ruimtes en geven ze een maximum aan confort, kracht, overzicht en stabiliteit voor deze klasse. De SCH?FFER 2020 kan door elke deur door zijn breedte van 0.79 en kan dus bijna alle handwerk omzetten in een handomdraai. De 2020 en 2024 zijn uitgerust met een kompleet hydraulische 4x4 aandrijfsysteem daar waar de 2028 een hydrostatisch aandrijfsysteem heeft.

Afmetingen

                      


2020
Sterke Punten
Onderhoudsvrij kniksysteem

De zware raamconstructie in combinatie met het onderhoudsvrije kniksysteem garandeert een lange levensduur. Op dit knikpendelsysteem geven wij een garantie van 3 jaar of maximum 3000 werkuren.

ROPS-FOPS veiligheidsdak

Dit speciaal ontwikkelde ROPS-FOPS veiligheidsdak is speciaal ontworpen om de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Dit ROPS-FOPS veiligheidsdak vormt geen enkel probleem voor lage doorgangen.

Bosch Rexroth pompen

Volledige traploze hydraustatische vierwielaandrijving door Rexroth pompen.