De Compacte Klasse / 23e
Technische Gegevens

Technische gegevens

Operationeel gewicht

2.300 kg

Snelheid

0 - 20 km/h

Lengte met standaardbak

3.880 mm

Breedte

1.020 - 1.570 mm

Hoogte met veiligheidsdak

2.215 mm

Draaistraal

835 mm

Hefhoogte (draaipunt bak standaard/optioneel)

2.880 mm/3.110 mm

Hefvermogen

1.700 kg

Kieplast recht (palletvork)*

1.048 - 1.321 kg

Kieplast recht (bak)*

1.250 - 1.578 kg

* conform ISO 8313 (hefarm horizontaal)

 

Standaarduitvoering 23e

Rijaandrijving elektromotor: 10,3 kW; werkhydrauliek elektromotor: 9,7 kW

Elektrische vierwielaandrijving met cardanas

Onboard-laadsysteem 3 kW / 230 V / 16 A

Accumanagementsysteem

Hill-Hold-functie: wegrijhulp op berg voorkomt achteruit rijden

Banden 10.0/75-15.3 AS, ET+40

Snelgang 20 km/h met Eco-modus

Originele Schäffer-assen

Waterkoeling voor elektromotoren

Onderhouds- en slijtagevrije lamellenrem in een oliebad als operationele rem en handrem

Onderhoudsvrij pendel-kniksysteem

Beveiligingssysteem (veiligheidsdak)

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Parallelgeleiding

Extra bedieningseenheid elektrisch

Werkhydrauliek 42 l/min

Instelbare stuurkolom

Urenteller, bereik- en laadmeter

Contragewicht-eindplaat

Accuhoofdschakelaar - batterijsleutel

Snelwissel hakenframe met hydraulische vergrendeling

Zwaailicht afneembaar

Trekhaak met bout

Contagewicht-tussenplaat 62kg

23e
Meer foto's
SCHAFFER 23E: EERSTE WIELLADERS TER WERELD MET LITHIUM-ION BATTERIJ

 

Heusdens Schäffer presenteert 's werelds eerste elektrische wiellader met lithium-iontechnologie.

Twee aparte elektromotoren zorgen voor de aandrijving en de werkhydraulica.

Er kan gekozen worden tussen twee verschillende laadsystemen en twee batterijpakketten. Deze innovatieve nieuwe elektrische lader profiteert van de vele voordelen van een lithium-ionsysteem en garandeert aanzienlijke besparingen in onderhouds- en bedrijfskosten in vergelijking met dieselmodellen of andere batterijconcepten.

 

De nieuwe elektrische wiellader 23e van Schäffer biedt een emissievrije werking: uitlaatgassen en geluid behoren nu tot het verleden. Dit is een aanzienlijk voordeel in emissiegevoelige gebieden zoals woonwijken, tuinen parken, dierentuinen, stadscentra, besloten ruimtes,... noem maar op.

 

De buitenkant van de machine is vergelijkbaar met het zeer succesvolle model 2345, een machine van 45 pk. Dankzij het extreem lage servicegewicht van slechts 2.300 kg kan de lader gemakkelijk op een trailer van de ene naar de andere werf worden vervoerd. Dankzij een hefhoogte van 2,88 m, of optioneel 3,11m, is de lader zeer geschikt op mestwagens of vrachtwagens te vullen.

 

Onder de motorkap ziet de 23e er heel anders uit dan zijn dieselvariant. Klanten kunnen kiezen tussen twee lithium-ionbatterijpakketten. Met het standaard batterijsysteem is de lader goed uitgerust voor het meeste werk. Met behulp van het power-batterijsysteem verdubbelt de bedrijfstijd van de lader. Het power-accusysteem kan op elk moment worden ingebouwd.

 

De twee laadsystemen beloven extra flexibiliteit: Schäffer biedt standaard een ingebouwde lader, die wordt gebruikt met een standaard 230 V-voeding. Voeg een optionele externe 400 V-oplader toe voor nog sneller opladen - het power-accusysteem is in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen. Dit betekent genoeg energie voor een volledige werkdag met een supersnelle laadtijd, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. Dankzij het no-memory effect van de batterij kan op elk moment worden opgeladen zonder de levensduur te beinvloeden - een ander voordeel van de lithium-iontechnologie.

 

Over de levensduur van de batterij gesproken, Schäffer garandeert een looptijd van 5000 laadprocessen of 5 jaar werking, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. De voordelen van lithium-ionbatterijn zijn zeker niet te verwaarlozen.

Dankzij de baanbrekende technologie kan een buitengewoon lange levensduur van de batterij garandeert worden. Bovendien zijn lithium-ionbatterijen absoluut onderhoudsvrij, er is geen gevaar voor lood of zwavelzuur en bovendien is de lader uiterst betrouwbaar, zelfs bij lage temperaturen.

 

Het gebruik van een elektrische lader met lithium-iontechnologie levert aanzienlijke besparingen op. De onderhoudsvereisten van de 23e zijn aanzienlijk lager dan die van dieselmodellen. Veel hogere efficiëntie en aanzienlijk lagere energiekosten per bedrijfsuur leiden tot extra besparingen.

 

De 23e is de enige elektrische lader op de markt die een snelheid van 20 km / u haalt. De aandrijfmotor is direct op de achteras gemonteerd en zorgt zo voor directe koppeloverdracht. De lader biedt ook alle andere voordelen die de beproefde laders van de 23-serie van Schäffer onderscheiden, zoals het onderhoudsvrije kniksysteem en de originele Schäffer-assen, die ten allen tijde hoge stuwkracht garanderen.

Afmetingen
23e