Vakblad Fruit - Artikel Heusdens Schäffer

In de maart-editie van Vaklblad Fruit verscheen een artikel over Heusdens Schäffer. Dit artikel is een mooie weergave van de waarden die we uitdragen en de inspanningen die we leveren om voor onze klanten de beste kwaliteit en service te leveren. Hieronder kan je een copie van dit artikel lezen.

Uniek gamma wielladers nu nog efficiënter en duurzamer

Heusdens Schäffer is de specialist in import, verkoop, verhuur en service van wielladers en uitrustingen voor landbouw, tuinbouw, paardenmaneges, gemeenten en industrie. We staan onze klanten bij in de aankoop of huur van nieuwe of tweedehands wielladers en zetten continu in op de verdere ontwik- keling van onze infrastructuur, uitrustingen en werknemers. Op die manier blijven we met ons sterk merk innoveren en garant staan voor een optimale klant- en gebruikerservaring.

Dit jaar viert Heusdens Schäffer haar veertigste verjaardag. Wat begon als een familiebedrijf met een hart voor haar klanten en een passie voor kwaliteit is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de wereld van knikladers, wielladers en telescoopladers.

Het familiale karakter van Heusdens Schäffer is al die tijd behouden. Daardoor heerst er een aangename werksfeer waarin een uitzonderlijke groep medewerkers elke dag het beste van zichzelf geeft om aan klanten een uitzonderlijke service te leveren, 24/24 en 7/7!

Duitse ‘gründlichkeit’ vertaald in een uniek gamma van knikwielladers zorgt voor de rest! Schäffer knikwielladers hebben ondertussen een onfeilbare reputatie opgebouwd als robuuste en onderhoudsarme machines die duizenden en duizenden uren betrouwbaar dienstdoen. Zeker nu ondernemers in de land- en tuinbouw in stijgende mate uitgedaagd worden door hogere kosten, is het van cruciaal belang dat hun machinepark betrouwbaar, economisch en duurzaam is.

In de afgelopen jaren lanceerde Schäffer al heel wat rendement optimaliserende innovaties. Zo zijn er de automatische stuwkrachtregeling ‘High Traction Force’ (HTF) en de ‘Schäffer Power Transmission’ (SPT) die de interactie tussen het hydraulische aandrijfsysteem en de motorkoppels optimaliseert. Daarnaast is Eco Mode, standaard op alle 50pk+ laders, een systeem dat het motortoerental verlaagt en regelt om het brandstofverbruik te optimaliseren zonder dat dit gevolgen heeft voor de snelheid. ‘Multi High Flow’ (MHF) tenslotte, is een voorziening die de efficiëntie van de externe hydrauliek optimaliseert door gebruik te maken van gepatenteerde spoeltechnologie.

Sinds 2017 maken ook volledig elektrische wielladers deel uit van het Schäffer-gamma. De Schäffer 23e (en het ‘gele broertje’, de Schäffer 24e) waren de eerste laders met een Lithium-ion-batterij en zijn uiteraard 100% emissievrij.

In januari konden we met trots ons nieuwe paradepaard aan het publiek voorstellen. De Schäffer 23e T, ’s werelds eerste elektrisch aangedreven telescopische wiellader, met een hefhoogte van 3,72m, wordt aangedreven door een nieuwe generatie batterij van 31,3kWh. Daarmee blijf je tot acht uur aan het werk. Het rendement van de e-lader is daardoor ongeveer drie keer hoger dan een machine die op brandstof werkt.

Kom gerust eens langs in onze toonzaal! Ons salesteam maakt er een erezaak van om u wegwijs te maken in ons uitgebreide gamma en u te begeleiden in uw zoektocht naar de beste wiellader voor uw noden.