Schäffer 23e

4000 kg
4000 kg - 4200 kg
51 PK - 37 kW
3310 kg
Specificaties

Kiplast (recht) palletvork: 1783 - 1913 kg
Kiplast (recht) schepbak: 2110 - 2301 kg
Hefhoogte (draaipunt bak): 3250 mm
Aantal cilinders: 4
Rijsnelheid: 0 - 20

Maatvoering

Lengte met standaard bak: 4530 mm
Breedte: 1220 - 1730 mm
Hoogte veiligheidsdak/cabine: 2270 mm
Draaicirkel: 1310 mm

Downloads
Deze machine is
Te koop

Omschrijving machine

Schaffer 23e: eerste wielladers ter wereld met Litium-ion batterij
Heusdens Schäffer presenteert 's werelds eerste elektrische wiellader met lithium-iontechnologie.
Twee aparte elektromotoren zorgen voor de aandrijving en de werkhydraulica.
Er kan gekozen worden tussen twee verschillende laadsystemen en twee batterijpakketten. Deze innovatieve nieuwe elektrische lader profiteert van de vele voordelen van een lithium-ionsysteem en garandeert aanzienlijke besparingen in onderhouds- en bedrijfskosten in vergelijking met dieselmodellen of andere batterijconcepten.

De nieuwe elektrische wiellader 23e van Schäffer biedt een emissievrije werking: uitlaatgassen en geluid behoren nu tot het verleden. Dit is een aanzienlijk voordeel in emissiegevoelige gebieden zoals woonwijken, tuinen parken, dierentuinen, stadscentra, besloten ruimtes,... noem maar op.

De buitenkant van de machine is vergelijkbaar met het zeer succesvolle model 2345, een machine van 45 pk. Dankzij het extreem lage servicegewicht van slechts 2.300 kg kan de lader gemakkelijk op een trailer van de ene naar de andere werf worden vervoerd. Dankzij een hefhoogte van 2,88 m, of optioneel 3,11m, is de lader zeer geschikt op mestwagens of vrachtwagens te vullen.

Onder de motorkap ziet de 23e er heel anders uit dan zijn dieselvariant. Klanten kunnen kiezen tussen twee lithium-ionbatterijpakketten. Met het standaard batterijsysteem is de lader goed uitgerust voor het meeste werk. Met behulp van het power-batterijsysteem verdubbelt de bedrijfstijd van de lader. Het power-accusysteem kan op elk moment worden ingebouwd.

De twee laadsystemen beloven extra flexibiliteit: Schäffer biedt standaard een ingebouwde lader, die wordt gebruikt met een standaard 230 V-voeding. Voeg een optionele externe 400 V-oplader toe voor nog sneller opladen - het power-accusysteem is in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen. Dit betekent genoeg energie voor een volledige werkdag met een supersnelle laadtijd, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. Dankzij het no-memory effect van de batterij kan op elk moment worden opgeladen zonder de levensduur te beinvloeden
- een ander voordeel van de lithium-iontechnologie.

Standaarduitvoering van de machine

Rijaandrijving elektromotor: 10,3 kW; werkhydrauliek elektromotor: 9,7 kW

Elektrische vierwielaandrijving met cardanas

Onboard-laadsysteem 3 kW / 230 V / 16 A

Accumanagementsysteem

Hill-Hold-functie: wegrijhulp op berg voorkomt achteruit rijden

Banden 10.0/75-15.3 AS, ET+40

Snelgang 20 km/h met Eco-modus

Originele Schäffer-assen

Waterkoeling voor elektromotoren

Onderhoudsvrij pendel-kniksysteem

Beveiligingssysteem (veiligheidsdak)

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Parallelgeleiding

Extra bedieningseenheid elektrisch

Werkhydrauliek 42 l/min

Instelbare stuurkolom

Urenteller, bereik- en laadmeter

Contragewicht-eindplaat

Accuhoofdschakelaar - batterijsleutel

Snelwissel hakenframe met hydraulische vergrendeling

Zwaailicht afneembaar

Trekhaak met bout

Contagewicht-tussenplaat 62kg

Pluspunten van de machine

Onderhoudsvrij kniksysteem

De zware raamconstructie in combinatie met het onderhoudsvrije kniksysteem garandeert een lange levensduur. Op dit knikpendelsysteem geven wij een garantie van 3 jaar of maximum 3000 werkuren.

Hoogstaand comfort

De hydrostatische aandrijving zorgt voor een uitzonderlijk rijcomfort en is eenvoudig te bedienen dankzij de multifunctionele joystick. Alle Schäffer machines rijden, zowel onder zware als onder minder zware belasting, traploos of elektrisch geschakeld van 0 tot 15 km/u of van 0 tot 22 km/u. De joystick dient zowel voor de richtingkeuze als voor alle bewegingen van de hefarm. Zo is werken puur plezier.

ROPS-FOPS veiligheidsdak

Dit speciaal ontwikkelde ROPS-FOPS veiligheidsdak is speciaal ontworpen om de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Dit ROPS-FOPS veiligheidsdak vormt geen enkel probleem voor lage doorgangen.

Bandenopties

Serie 2000

Werktuigen/Accessoires